Zet ze op je lijst: de 7 leukste eettentjes van Nijmegen

Nu het kouder wordt, de winterjassen aangetrokken worden en de behoefte aan een warme bak koffie, thee of chocolademelk (met heel veel slagroom) groter wordt, is het tijd om de leukste eettentjes van mijn stad Nijmegen eens onder elkaar te zetten. Nijmegen is de oudste stad van Nijmegen en met zijn circa 170.000 inwoners de grootste stad van Gelderland. Daarnaast staat Nijmegen in de top 8 van de leukste studentensteden van Nederland. Geen wonder dat hier zo veel leuke en betaalbare eettentjes te vinden zijn.

  1. Smaakrijk

Nu het weer het nog enigszins toelaat om buiten te zitten, kun je heerlijk vertoeven in de stadstuin van Smaakrijk dat zich bevindt in de oudste winkelstraat van Nederland. Met uitzicht op de kerk, uit de wind, maar toch midden in de stad kun je hier genieten van heerlijke broodjes en verse sappen. Ook kun je er een riant ontbijt (croissantje, sneetje bruin vloerbrood met kaas en jam, een gekookt eitje, koffie of thee en een glaasje verse jus) krijgen voor slechts €7,50.

  1. Bagels & Beans

Houd je van zoetigheid of houd je van hartig eten, bij Bagels & Beans kun je alles krijgen. Daarnaast hebben ze heerlijke koffies en andere diverse verse dranken. Met circa 70 vestigen in Nederland, waaronder één in Nijmegen in de Lange Hezelstraat, kun je toch wel zeggen dat het een populaire eettent is! Bagels & Beans staat bekend om zijn gezonde, lekkere eten in een plezierige omgeving.

  1. DOWN TOWN

Als je het aan mij vraagt is dit het leukste tentje van Nijmegen. Middenin het centrum achter het prachtige gebouw ‘De Waagh’ zit DOWN TOWN verscholen. Als je binnenkomt ben je meteen verliefd. Het prachtige witte interieur met mooie details, veel planten en zitplaatsen in de diepe vensterbanken geven het tentje een bijzondere sfeer. Naast het interieur is ook de menukaart inspirerend. Van lekkere gebakjes, tot mooie salades, van verse sapjes tot mooie koffies, een heerlijke plek om in de winter te genieten van alles wat op de menukaart staat.

  1. Bairro Alto

Bairro Alto lijkt qua inrichting op DOWN TOWN. Dat is niet zo gek, aangezien beide tentjes dezelfde eigenaar kent. Het leuke van Bairro Alto is de mogelijkheid om te picknicken als het mooi weer is. Je doet aan de bar je bestelling en je krijgt een picknickkleedje mee en een nummertje. Wanneer je eten klaar is, verschijnt jouw nummertje op de nummerteller. Het wachten op je eten en drinken kun je dus gewoon in de zon doen! Als dat geen vakantiegevoel met zich meebrengt..

  1. De Waagh

Ben je op zoek naar een leuke en betaalbare plek voor een diner, dan moet je bij De Waagh zijn. Sinds een jaar of twee kun je voor het leuke bedrag (€7,99) uiteten. Hiervoor krijg je een voorgerecht en een hoofdgerecht. Het systeem zit zo in elkaar dat je kunt kiezen tussen vlees of vis, maar de verdere keuze wordt gemaakt door De Waagh zelf. Elke week verandert de keuze, dus vind je de ene week de gerechten wat minder, dan heb je de week daarna wellicht geluk! Het leuke hieraan is dat je eens wat anders eet, dan wanneer je zelf een keuze kan maken!

  1. Sid en Liv

Sid en Liv kun je omschrijven als een gezellige Scandinavische huiskamer. Ook bij Sid en Liv is een leuke stadstuin aanwezig, dus ook bij mooi weer is het hier ideaal om wat te eten of drinken. Drink je uit een kopje, dan is de kans groot dat je dat kopje ook kunt kopen in de winkel voorin de zaak. Bij Sid en Liv kun je terecht voor zowel ontbijt als lunch, hightea, borrel en diner.

  1. De Meesterproef

De Meesterproef bevindt zich in een zeer bijzondere omgeving, namelijk in de Honig fabriek . Met een prachtig uitzicht over de Waal is dit toch wel een tentje met een bijzonder karakter. De meesterproef wordt bevoorraad door lokale leveranciers en de kaart past zich aan aan het seizoen.

Kortom, Nijmegen zit vol met leuke eettentjes. Ga je een dagje shoppen dan vind je in de binnenstad voldoende plekken waar je even op adem kan komen en je klaar kan stomen voor de middagshopsessie!

Mis jij nog leuke tentjes in deze lijst, laat het hieronder weten!

 

Comments

comments

Geef een reactie