Wintersport, het ultieme wintergevoel

De zomer is voorbij, dus winter is coming! Zodra de bikini’s weer onderin de kast liggen, de zonnebrandcrèmes zijn weggegooid en de tuinstoelen weer naar binnen zijn gehaald, begint het bij ons gelijk te kriebelen. De winter komt dichterbij en daarmee ook de wintersport!

Elk jaar in februari is het zover. We gaan dan met onze ouders en zus op wintersport in het mooie Oostenrijk. Vanaf vijfjarige leeftijd gaan we op wintersport en vanaf ons 14de levensjaar staan we niet meer op de latten, maar op een snowboard.

Het ultieme wintersportgevoel begint eigenlijk al bij het inpakken, maar daarmee begint de chaos in huize de Jong ook: zijn we niet uit onze skibroeken gegroeid?, moet ons board nog worden geschuurd en/of gewaxt? En hebben we nog wel genoeg labello en zonnebrandcrème? Voordat we vertrekken moet er vaak nog behoorlijk wat geregeld worden. Zo zijn wij rond de wintersport altijd vaste klant van het Kruidvat voor onze laatste verzorgende wintersportbenodigdheden.

Nadat we zo’n 3 keer op een neer naar het Kruidvat zijn gefietst, hebben we eindelijk alles in huis. We zijn klaar voor vertrek! Rond 23:00 uur gaat de wekker. Alle spullen zijn ingepakt, de skikoffer ligt op het dak, we zijn ready to go! We zijn nog geen 10 minuten onderweg als mama vraagt: “Lieverd, is de oplader van de laptop mee?” Je ziet het gezicht van papa vertrekken… “Die zou jij toch pakken?” We keren om en rijden snel naar huis om de oplader te pakken. We lopen alles nog eens door. Hebben we nu echt alles mee? Ik stap nog even uit om toch nog even naar de wc te gaan, maar dan zijn we toch echt klaar! We vertrekken richting het mooie Oostenrijk.

14696769_10211346053793360_1275644817_n

Na een reis van ongeveer 8,5 uur komen we aan in het prachtige Gaschurn waar we elk jaar de wintersport beginnen met een heerlijk ontbijt in het sporthotel. Iets waar we elk jaar lang van tevoren naar uitkijken. Vers geperste jus, kaiserbrötchen, yoghurt met fruit en warme chocolademelk. Beter kan een vakantie niet beginnen! Nadat we onze buiken goed gevuld hebben, rijden we door naar ons appartement in Gortipohl. De verhuurder, een aardige oude man waarmee we half Duits, half Engels proberen te communiceren, staat al voor ons klaar. Hij is bezig met het opruimen en schoonmaken van het appartement, terwijl wij ons omkleden voor onze eerste dag skiën en snowboarden. De thermoskannen worden nog snel gevuld en dan zijn we good to go.

14800939_10211346063833611_1229117933_n

De liftpas wordt gehaald, de ski’s en snowboards worden onder gebonden en we pakken de eerste lift: een tweepersoons stoeltjeslift die er 25 minuten over doet om boven te komen. De eerste zonnestralen komen door en we genieten van de sneeuw, de geur van de bomen en het fantastische uitzicht. Rond 11:00 uur is het koffietijd, dus we zoeken een bankje op aan de piste.

14797335_10211346064113618_1639536660_n

We komen al 10 jaar bij hetzelfde skigebied, dus we weten precies waar de fijne, brede pistes zijn. We nemen de zwarte 44, een heerlijke brede piste waarbij je het gevoel hebt dat je opeens heel goed kan boarden. We maken veel kilometers, want ik heb ergens gelezen dat een persoon die ongeveer 70 kilo weegt, per halfuur ongeveer 233 calorieën verbrand! We komen tot de conclusie dat we veel liever op wintersport gaan dan dat we ons een uur lang uitsloven in de gym.

14813320_10211440500554470_341450058_o

Na zo’n fantastische dag wordt er afgesloten met een biertje op de piste. We halen herinneringen op van eerdere wintersportvakanties: pap die een keer uit zijn skipak is gescheurd, Laura die een keer haar skistok uit de lift heeft laten vallen, Elma die na één snowboardles wel dacht dat ze van een rode piste af kon en eindigde met een bloedneus en Elma en Laura die een slee per ongeluk los hebben gelaten op de piste met als gevolg dat deze er (onbemand) als een speer vandoor ging! We genieten van de laatste zon en nemen, lichtelijk aangeschoten, de laatste afdaling naar onze auto. Wat was dit een heerlijke dag! Met een voldaan gevoel stappen we in de auto. Snel nog even kijken wat het weer voor morgen wordt om vervolgens lekker onderuit te zakken in ons appartement met een goed boek en een gezichtsmaskertje. Laat die winter maar komen!

traveltobeyoung-op-wintersport

Comments

comments

Geef een reactie