Welke dingen mogen niet ontbreken op je paklijst voor wintersport?

De voorbereidingen zijn voor een wintersportvakantie een beetje anders dan voor een zonvakantie. Zo zijn je ski’s of je snowboard misschien weer toe aan een schuur- en waxbehandeling, de dakkoffer moet op het dak, winterbanden kunnen niet ontbreken en sneeuwkettingen kunnen ook nog goed van pas komen! Hieronder een lijstje met dingen die je écht niet moet vergeten als je op wintersport gaat.

  1. Labello

Iedereen die wel eens op wintersport is geweest kent het belang van labello tijdens deze vakantie. De hele dag schijnt de zon vol op je gezicht, waardoor alles uitdroogt. Labello kan dan nog wel eens je beste vriend worden gedurende de vakantie

  1. Zonnebrandcrème

Zoals hierboven benoemd staat de hele dag, als je een beetje geluk hebt, de zon op je gezicht. Zonnebrandcrème is dan geen overbodige luxe. Bij het kruitvat verkopen ze speciale zonnebrandcrème voor je gezicht met een hoge factor.

  1. Thermo-ondergoed

Wil je niet dat je billen eraf vriezen, vergeet dan vooral niet om thermo-ondergoed in te pakken. Een goede tip voor alle wintersporters is draag laagjes. Dit zorgt ervoor dat je het lekker warm hebt en houdt en dat maakt een wintersport toch een stuk leuker.

  1. Zakdoekjes

Een snotneus kan je niet helemaal voorkomen op een wintersport, maar hoe maak je dit nog enigszins dragelijk? Neem zakdoekjes mee. Niet alleen kan dit handig zijn voor je snotneus, maar het is ook ideaal als blijkt dat het toiletpapier op is.

  1. Chemische handverwarmers

Elke wintersportliefhebber kent die tintelingen in de vingers van de kou wel. Je poging om je handen op te warmen bij een handdroger in de wc. Er bestaan chemische handverwarmers die je op elk moment van de dag kan gebruiken om je handen op te warmen. Ideaal dus om mee te nemen op de piste!

Daarnaast moet je natuurlijk voldoende warme kleding, een waterdicht skipak, helm et cetera meenemen!

Mis jij nog nuttige dingen op dit lijstje, laat het ons dan weten in een reactie!

Comments

comments

Geef een reactie