Toeristisch en authentiek Mallorca

TOERISTISCH MALLORCA

Tegenwoordig is Mallorca een zeer toeristisch eiland dat hoort bij Spanje. Een groot aantal mensen vliegt in de zomermaanden naar Mallorca om te genieten van zon, zee en strand en vanwege het prachtige eiland. Zo zijn er een groot aantal toeristische trekpleisters waar je echt moet zijn geweest voordat je het eiland weer verlaat. Ga je al voor de tweede keer naar Mallorca, dan is het juist leuk om de echte authentieke plekjes te ontdekken op dit Spaanse eiland.

mallorca-1 De prachtige route met speldbochten richting Sa Calobra – Mallorca

  1. Sa Calobra

Sa Calobra is een prachtig strandje dat erg afgelegen ligt. Je kunt er bijna met de auto komen. Op de plek waar je de auto kunt parkeren kun je naar beneden lopen. Je komt dan bij een strandje aan. Als je het pad naar rechts volgt kom je op een prachtige plek, waar je een mooi uitzicht hebt op de zee. Vervolgens loop je door de grotten en dan kom je aan op het bijzondere verborgen strandje, sa Calobra.

mallorca-2Vanuit de grotten heb je al prachtig uitzicht op de zee bij Sa Calobra – Mallorca

mallorca-3De korte tocht door de grotten brengt je op het verborgen strand, Sa Calobra – Mallorca

mallorca-4

Sa Calobra, het verborgen strand van mallorca

  1. Cala Pi

Persoonlijk was Cala Pi één van mijn favorieten. Alvorens je bij dit strand aankomt, rijd je al door een bijzondere wijk. Deze wijk straalt een zuidelijke luxe uit en vele huizen hebben hier een prachtig uitzicht over de zee. Het strand ligt ten zuiden van Llucmajor. Het bijzondere aan dit strand is dat hij slechts 40 tot 50 meter breed is, maar hij is maar liefst 100 meter diep. Het water is er ondiep, waardoor het water erg helder oogt. Er zitten vele leuke restaurantjes in de buurt van dit strand, waar je lekker even verkoeling kan zoeken. Als je het strand op komt, kun je links naar boven, zodat je het strand van boven kunt bekijken. Dit levert prachtige foto’s op.

mallorca-5Cala Pi, 40-50 meter breed, maar maar liefst 100 meter diep

mallorca-6Mooi uitzicht over Cala Pi

  1. Cap Formentor

Als je van uitzichtpunten houdt, kun je deze echt niet overslaan. Dit uitzichtpunt is erg bijzonder vanwege het feit dat je letterlijk naar het uiterste puntje van het eiland kijkt. Het prachtige heldere water en de bijzondere rotspartijen zorgen voor een adembenemend uitzicht. Niet alleen het uitzicht is er mooi, ook de route er naartoe is al zeer indrukwekkend. Als je vervolgens doorrijdt naar Cap de Formentor kom je bij een vuurtoren. Ook hier heb je een prachtig uitzicht en als het helder is, kun je zelfs Menorca zien liggen!

mallorca-7Het prachtige uitzicht bij Cap Formentor over het uiterste punt van Mallorca

4.Palma de Mallorca

Palma is de prachtige hoofdstad van Mallorca. Een geweldige plek die je doet denken aan Barcelona. De stad ligt aan de zee en heeft een mooie haven. Daarnaast zijn er nog overblijfselen te vinden uit de late middeleeuwen, zoals kathedraal La Seu. Ook is Palma een zeer goede shopstad. Er zijn vele bekende winkels aanwezig zoals Pull&Bear, Primark, H&M, Zara, maar er zijn ook leuke toeristische winkeltjes aanwezig. Kortom, Palma is een stad waar je je zeker een dag zult vermaken. Let wel op, want de bezienswaardigheden liggen redelijk ver uit elkaar. Handige vervoersmiddelen in deze stad zijn de bus of de metro.

mallorca-8Palm de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca kent vele leuke straatjes en een prachtige binnenstad (om te shoppen)

  1. Cala Mondrago

Houd je erg van mooie stranden, dan heb ik er hier nog één voor je. Cala Mondrago is een strand dat ligt in het natuurgebied Mondragó. Dit natuurpark ligt in het zuidoosten van Mallorca op circa 30 minuten rijden van het bekende, toeristische Cala D’or. Het strand is beter te bereiken via Santanyi. Let wel op, in de zomer is het een druk bezocht strand. Handig om dan vroeg naar het strand te gaan, om nog een parkeerplaats te krijgen. In het natuurpark Mondragó liggen twee stranden. Als je op het ene strand bent, kun je het andere zien liggen. Houd je meer van wandelen dan van het strand, dan is kun je hier prachtig wandelen.

mallorca-9Cala Mondrago, gelegen in het natuurgebied Mondragó

AUTHENTIEK MALLORCA

Ben je meer op zoek naar het authentieke Mallorca? Dan raad ik je aan om een auto te huren en langs de kleinere plaatsen te rijden. Vooral het berggebied in het noordwesten van Mallorca is zeer authentiek en dus typisch Mallorcaans gebleven. Ga je naar dit berggebied, dan is het ook de moeite waard om je bergschoenen mee te nemen voor een mooie wandeling waarbij je regelmatig van prachtig uitzicht kunt genieten. Het bergdorpje Valldemosa is een leuk dorpje waarbij de authenticiteit nog steeds aanwezig is. Ook het dorpje Deià in het Tramuntana-gebergte is een aanrader. Beroemdheden als Michael Schumacher en Rafael Nadal zijn hier geweest!

mallorca-10Geniet van het authentieke Mallorca in de bergen in het westen van Mallorca. Tevens een prachtige plek om te wandelen!

 

Comments

comments

Geef een reactie