Tips om goed te slapen in het vliegtuig

Heb jij ook zo’n moeite met slapen in een vliegtuig? Je bent niet de enige! Turbulentie, luidruchtige passagiers, huilende baby’s, rondlopende stewardessen en weinig ruimte zijn niet de perfecte omstandigheden voor een goede nachtrust. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen of meenemen om toch de omstandigheden zo goed mogelijk te maken.

  1. Vermijd cafeïne

Wanneer je gaat vliegen, moet je vaak uren lang doorbrengen op het vliegveld. Wij gaan vaak uit verveling shoppen of we drinken wat bij bijvoorbeeld de Starbucks. Wil je je ogen kunnen sluiten in het vliegtuig, dan is het aan te raden om een bakkie pleur te vermijden, of hij moet cafeïne vrij zijn.

  1. Oordopjes

In het vliegtuig is het vaak erg rumoerig. Van huilende baby’s tot de motoren van het vliegtuig. Dit zijn geen fijne omstandigheden voor een lekker dutje. Verstandig is het dus om oordopjes mee te nemen, zodat je je van het geluid kan afsluiten.

  1. Slaapmasker

Daarnaast is er altijd wel een lampje aan in het vliegtuig. Of het nou het leeslampje van de buurman is, het licht dat tevoorschijn komt als de wc-deur open gaat of gewoon het licht in de cabine, het stoort. Verstandig is dus om, naast je oordopjes, ook een oogmaskertje mee te nemen.

  1. Zitplaats

Aangezien de stoelen in een vliegtuig vaak geen zijsteun bevatten, is het heerlijk om bij het raam te zitten, zodat je hier tegenaan kunt leunen. Daarnaast is het verstandig om niet te dicht bij de wc te gaan zitten, omdat de deur regelmatig open en dicht gaat. Deze onrust draagt ook niet bij aan een goede nachtrust.

  1. Kleding

Heb jij ook wel eens mensen het vliegtuig in zien stappen met een kokerrok of een blazer aan? Altijd als ik zulke mensen zie heb ik al medelijden met ze, want hoe kun je in vredesnaam lekker slapen met zulke ongemakkelijke kledij? Zorg voor een lekker zittende trui, een joggingbroek en lekkere warme sokken, want kou is ook niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust.

  1. Eten

Heb je wel eens geprobeerd om te slapen met een lege maag? Dat lukt gewoon niet. Zorg er voor dat je voldoende hebt gegeten voordat je het vliegtuig in stapt, maar ook niet te veel. Je kunt natuurlijk ook wat nootjes of mini snacks meenemen het vliegtuig in om de ergste trek te stillen!

  1. Lezen

Ik ben al ontelbare keren met een leesboek in mijn hand in slaap gevallen. De kleine lettertjes zorgen er voor dat je ogen moe worden, waardoor je heerlijk in slaap valt. Neem dus een lekker boek mee, waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Na een aantal pagina’s ben je zo weg, mits je bovenstaande tips ook in acht neemt.

Comments

comments

One thought on “Tips om goed te slapen in het vliegtuig

Geef een reactie