Onze kersttradities

Iedereen viert kerst op een andere manier: de één viert het thuis met een select gezelschap en de ander viert dit feest met een grote groep vrienden en familie. De één kookt uitgebreid en anderen gaan lekker gourmetten of uiteten. Bij ons is kerst een feest waar veel tradities worden gehandhaafd. Zo is het bij ons elk jaar weer de grote vraag wie er vandoor gaat als de grote sjoelkoning-koningin. Ook wordt er weken van tevoren nagedacht over het kerstdiner. Onze kerst zag er zo uit:

Kerstradities

Kerstavond

Op kerstavond was het een gewoonte om naar de kerk te gaan voor de kerstdienst en vervolgens ’s nachts te ontbijten met saucijzenbroodjes, beschuit met muisjes en ovenbroodjes. Sinds twee jaar is deze traditie omver gegooid en hebben we de spelletjeskast overhoop gehaald. Monopolie, Mens-erger-je-niet en spelkaarten werden tevoorschijn gehaald om erachter te komen wie de echte spelletjes-koning was.

Eerste kerstdag

Oma wordt elk jaar voor deze gelegenheid opgehaald om samen met ons kerst te vieren. We dronken thee, aten veel te veel chocoladekransjes (zoals elk jaar) en de sjoelbak werd tevoorschijn getoverd. ’s Avonds ging Laura naar haar schoonfamilie om kerst te vieren en kerstcadeaus uit te pakken.

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag waren wij bij onze ouders om kerst te vieren. Toen we aankwamen stond mama al in de keuken alles voor te bereiden voor het kerstdiner. ’s Avonds kwam de sjoelbak weer op tafel en het fanatisme kwam bij iedereen naar boven. Nadat we heerlijk hadden gegeten werd er nog een aantal andere spellen tevoorschijn getoverd. Nadat we waren uitgebuikt zijn we nog de stad in gegaan om een paar potjes te poolen die we (uiteraard) hebben gewonnen! 😉

Zijn deze kersttradities/gewoontes herkenbaar voor jou of hebben jullie andere kersttradities/gewoontes? Laat het ons weten in een reactie!

Kersttradities

Comments

comments

Geef een reactie