Onze bucketlist

De wereld bestaat uit honderden verschillende mooie plekjes. Geen wonder dat onze bucketlist overstroomt van plekken en landen op de wereld die wij graag willen zien. Opzich hebben we ook al aardig wat plekken van de wereld gezien, maar dit aantal is nog niet eens een kwart van onze ‘bucket list’. Zie hier een top 5 van onze droomlijst.


Zuid Afrika

Al op vroege leeftijd droomden wij van de bekende safaritocht in Zuid Afrika; De prachtige dieren en landschappen die je tegen kunt komen, maar Zuid Afrika is meer dan dat. Ook de grote verschillen in rijkdom en de veelzijdigheid van het land doet ons hart sneller kloppen. Voor nu is het nog dromen, maar we hopen deze droom snel te kunnen verwezenlijken

Safari Afrika

Lissabon

Eén van ons is al eens in Portugal geweest, en de liefde voor dit land ontstond bij dit bezoek voor het land en de inwoners was al snel ontstaan. Alleen al het bekijken van foto’s van Lissabon maakt ons ‘crazy in love’. Niet gek dus dat Lissabon hoog op ons lijstje staat.

Lisabon

Backpacken in Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand

De vrijheid van het backpacken kan je haast niet tegenstaan. De interesse in deze landen ontstond al op de middelbare school tijdens Geschiedenis. Hoewel mijn interesse (en de hoogte van mijn resultaten) voor geschiedenis over het algemeen zwaar tegenvielen, kon ik mijn aandacht er bij de lessen over de Vietnamese oorlog goed bijhouden. De interesse groeide meer en meer toen wij naar Thailand afreisden. Helaas niet backpackend, maar met een groepsreis. Hoewel dat fantastisch was, zouden we Thailand, en nu ook Laos, Vietnam en Cambodja, graag backpackend willen meemaken.

Thailand

Amerika

Alleen al als je de serie Gossip Girl en vele andere series die zich hier afspelen kijkt of hebt gekeken, droom je van New York, The Upper East Side, Manhattan, e.d. Het moment dat we in het vliegtuig stappen om naar Amerika te gaan kan wat ons betreft niet snel genoeg komen. Nu is het nog een kwestie van plaatjes kijken en series (Gossip Girl) kijken en wegdromen over dit land.

New York

Eilandhoppen in Griekenland

We zijn op twee eilanden geweest van Griekenland, maar er zijn er nog zó veel die we zouden willen zien. Als je in Griekenland komt merk je meteen de ontzettende gastvrijheid van de Grieken. De prachtige wit met blauwe huisjes, de mooie stranden, het geweldige uitzicht op vele plekken, Griekenland heeft je veel te bieden. Hoe leuk is het om in één vakantie een aantal Griekse eilanden te zien? Dit is nou echt iets dat op onze bucketlist staat.

Griekenland

Wat staat hoog op jouw bucketlist? Verandert jouw bucketlist ook regelmatig, omdat je ergens reisinspiratie hebt opgedaan? We zijn benieuwd naar jouw toevoegingen.

 

Comments

comments

2 thoughts on “Onze bucketlist

  1. Ik ben zelf 2 jaar geleden naar Zuid-Afrika geweest en heb daar vrijwilligerswerk gedaan bij de wildlife organisatie Wildlife-ACT. Ik raad het iedereen aan. Je gaat met een antenne gericht op zoek naar dieren die een zendertje op hebben, telt de groepen en checkt hoe het met ze gaat. Je komt in gebieden van het reservaat waar toeristen niet mogen komen. Als je geluk hebt, net als ik, kun je zelfs een dier aanraken. Wij moesten een wilde hond verdoven om te behandelen. Echt heel bijzonder!

    En op 11 januari ga ik met mijn vriend naar Lissabon. Dus ik ben ook zeer benieuwd!

Geef een reactie