Wat moet je doen als je huid verbrand is?

Ik zit in het zonovergoten Curaçao en heb gisteren mijn eerste dag op het strand gehad. Je raad het misschien al.. Flink verbrand! Mijn huid is zo rood als een tomaat en als ik in bed lig schuren de lakens over mijn rug, met als gevolg.. Pijn! Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus zorg altijd dat je je insmeert met een hoge factor, maar als het al te laat is, heb ik hier wat tips om de pijn te verzachten.

1. Als je merkt dat je bent verbrand, ga dan gelijk uit de zon en zoek een heerlijk plekje in de schaduw op. Zo heeft je huid de tijd om te genezen.

cof

2. Neem een verfrissende douche (koud of lauw) ten minste 15 minuten. Je lichaam moet afkoelen en dit is een goede manier om dat te doen.

3. Als je onder de douche vandaan komt, smeer je dan goed in met after sun. Ook dit zorgt voor verkoeling. Het mag overigens ook body lotion zijn met aloë vera.

4. Ik heb op internet gelezen dat jezelf insmeren met yoghurt ook heel erg goed helpt. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar dit wil ik zeker nog gaan doen. Het blijkt dat dit de huid erg verkoelt en de pijn weg trekt.

5. Zorg dat je de komende 3 dagen niet in de volle zon gaat liggen. Anders heeft je huid geen tijd om te herstellen en wordt het alleen maar erger.

6. Zorg dat je genoeg drinkt. Anders heb je kans op uitdroging en het zou zonde zijn als dat je vakantie verpest!

Ik had me natuurlijk wel regelmatig ingesmeerd (met factor 20), maar ik ben de hele dag in de volle zon gaan liggen en had niet door dat het zo snel ging. Heel stom van me, maar ik hoop dat jullie met deze tips een verbrande huid kunnen voorkomen. Verstandig is om tussen 12:00 en 15:00 uur de volle zon te vermijden. Smeer je goed in (het liefst met factor 50). Zoek een lekker plekje in de schaduw om de pijn te voorkomen. Zo kan je alle dagen genieten van je vakantie en hoef je niet met een verbrande huid de vakantie door!

Zonnebrand, verbrand, zon

Comments

comments

4 thoughts on “Wat moet je doen als je huid verbrand is?

  1. Je hebt hier op Curaçao cooling gel van ocean potion (ice skin repair). Moet je in de koelkast doen en werkt geweldig! Ook bij de super markten te verkrijgen. Zou ik zeker proberen als ik jou was. Bij mij helpt het echt!

Geef een reactie