Malediven, paradijs op aarde!

Iedereen heeft weleens foto’s gezien van fantastische witte zandstranden, palmbomen, turquoise water en romantische zonsondergangen. De Malediven, een bestemming die op veel bucketslisten is terug te vinden. Vooral onder stelletjes is dit een gewilde vakantiebestemming. Ook bij mijn vriend en mij stond de Malediven hoog op ons lijstje, zo niet op nummer één. Eigenlijk droomden we hier al jaren van, dus mijn vriend besloot de knoop door te hakken en deze fantastische reis te boeken. In december 2015 zijn wij afgereisd naar de Malediven.

img_6896

We vlogen vanaf Schiphol Amsterdam en hadden een tussenstop op Dubai International Airport. Helaas hadden we niet genoeg tijd om de hightlights van Dubai te zien. Vervolgens vlogen we door naar de luchthaven Malé International Airport. Deze ligt op het eiland Hulhulé wat direct naast het hoofdeiland Malé ligt. Het hoofdeiland (Malé) is slechts 1,0 bij 1,7 kilometer groot. Na een vliegreis van 14 uur stonden we weer op veilige bodem. Per speedboot gingen we naar Meeru, het eiland waar Meeru Island Resort & Spa op ligt. Deze boottocht duurde een klein uurtje, maar had wat mij betreft nog langer mogen duren. Onderweg genoten we namelijk van de dolfijnen die naast onze boot zwommen en van de mooie eilanden om ons heen.

Eenmaal aangekomen werden we geholpen door heel vriendelijke mensen van het resort. Alle gasten krijgen persoonlijk hulp en uitleg over het eiland. Zo werd er verteld dat het eiland 1200 meter lang is en 350 meter breed. In totaal telt het resort 284 villa’s met verschillende luxe niveaus. Wij hadden gekozen voor een villa met een jacuzzi, zodat we lekker konden bijkomen. Ons nieuwe onderkomen was ergens aan het einde van de 200 meter lange stijger met een prachtig uitzicht over de zee. Bij aankomst stond er een fles champagne voor ons klaar die we direct hebben genuttigd in onze jacuzzi. Fijner kan een vakantie niet beginnen!

dscn0378

Als je in een (Jacuzzi) Water Villa verblijft, hoef je voor een heerlijke duik in het heldere water alleen je trappetje af te lopen en je zwemt al tussen de mooie vissen. Het water heeft een heerlijke temperatuur en is zo helder dat je de vissen goed kunt zien.

dscn0351

rscn0355

dscn0293

dscn0291

Ook voor watersporters is genoeg te doen. Op de meeste eilanden is een duikschool aanwezig waar je een duikexcursie kunt doen, maar ook snorkel spullen kunt huren. Ze wijzen je de beste plekken waar je de mooiste vissen kunt zien en misschien ook wel baby sharks kunt spotten. Je kunt zonder wetsuit snorkelen, want het water is heerlijk warm!

rscn0436

Ook heb je op het eiland een Spa waar je heerlijk kunt relaxen en volledig kunt ontspannen. Wij hadden een massage genomen waarbij je ondertussen de onderwaterwereld van Meeru kunt bekijken. Echt een aanrader!

dscn0289

Verder heb je diverse excursies die je kunt gaan doen. Als je All Inclusive hebt geboekt is er een gratis snorkel excursie. Ook heb je verschillende betaalde excursies, zoals Island hopping, Sunset ‘punche’ cruise en Kagi Island Excursion To Kagi & Turtle Reef. Dit laatste is een excursie naar een turtle reef. Je gaat BBQ’ en op het strand en de kans dat je tijdens het snorkelen schilpadden tegenkomt is erg groot!

img_6800

Kortom, wil je een ontspannen vakantie en hou je van witte stranden en helder, warm water en wil je altijd al naar hét paradijs op aarde? Dan raad ik je zeker aan om te boeken. Ik weet… het is niet gratis, maar het is zeker de moeite waard!

img_6891

img_7210

img_7111

dscn0318

dscn0361

Wil je heel graag naar de Malediven, maar laat jouw budget het niet toe, lees dan ook onze volgende blog. Hierin geven wij tips hoe je met een minder groot budget toch van dit paradijsje kunt genieten!

Tip: Het is verstandig om te kiezen voor All inclusive. Als je dit niet doet, loopt de prijs al snel hoog op, want eten en drinken is hier niet gratis.

img_7070

Comments

comments

Geef een reactie