Londen in slechts één dag

Een tijdje geleden ging ik voor slechts één dag naar Londen. Mijn aller eerste bezoek aan Londen. Nu hoor ik je al denken.. Londen in één dag tijdens een eerste bezoek aan de stad? Je hebt gelijk.. dit kost té veel energie en eigenlijk heb je te weinig tijd om zelfs alleen de bekendste hotspots te bekijken. Ondanks dit alles ging ik toch.

Tijdens mijn periode in Montpellier heb ik een vriendin leren kennen uit Brazilië die naar Londen zou komen. Een goede reden om eindelijk naar de stad te gaan die al eeuwenlang hoog op mijn bucketlist stond. In mijn zoektocht naar een betaalbare manier om naar Londen te gaan kwam ik vele verschillende opties tegen: met de ferry, met het vliegtuig of met de bus. Gezien het aantal vrije dagen dat ik bij mijn baan heb en het geld dat helaas nog steeds niet op mijn rug groeit, besloot ik voor de goedkoopste optie te gaan: met de bus naar Duinkerken om vanaf daar de ferry te pakken naar Dover, waar ik weer in de bus stapte richting Londen. Een hele reis van maar liefst 12 uur waarvan ik maar liefst 4 uur heb geslapen.

Kapot kwam ik aan in Londen waar het zeikte van de regen. Ik had slechts één stap buiten de bus gezet en ik was doorweekt. Een goed begin is het halve werk zeg ik altijd maar. Na een uur besloot ik om mijn eerste souvenirtje te kopen, een paraplu met daarop de Engelse vlag. Ik liep de winkel uit en ja hoor, het stopte met regenen en een waterig zonnetje kwam tevoorschijn. Naja, paraplu in de tas en op naar de Big Ben!

17391975_10212941457077445_2001005709_n

Van te voren had ik een lijstje gemaakt met alle dingen waar ik graag naartoe wilde. De app ‘Londen Reisgidsen & kaart’ hielp mij hierbij. Deze app maakt het mogelijk om de kortste route te berekenen tussen alle hotspots die je uitkiest om te gaan bekijken. Perfect als je slechts één dag naar een onbekende stad gaat! De Big Ben, Towerbridge, Londen eye, Camden town, King’s cross, Notting Hill en Abbey road. Een hele lijst voor slechts één dag.

London  17379967_10212941431996818_491353514_o

Gelukkig zijn de Big Ban en de Londen Eye niet ver van elkaar verwijderd. Ik dacht altijd dat de Towerbridge hier ook in de buurt lag, maar dit is nog zo’n circa 45 minuten lopen. Mocht je deze combinatie willen maken, dan raad ik aan om een metro dagkaart (€ 15,37) te kopen of een Oister card. Camden Town, King’s Cross, Notting Hill en Abbey Road liggen verder van het centrum af.

Nadat we bijna ons hele lijstje hadden afgewerkt kwamen we aan bij onze laatste bestemming, Notting Hill. Van te voren had ik hier heel wat foto’s van opgezocht, en wat zag het er prachtig uit! Helaas hadden wij onze planning iets te vol gegooid, dus kwamen wij hier in het donker aan. Niks te zien van de prachtige statige huizen die hier normaal gespot kunnen worden. Wellicht dat ik dit tijdens mijn volgende bezoek aan Londen als eerst ga bekijken!

Waar willen jullie graag nog heen in Londen of heb je aanraders? Laat het ons weten. We willen heel graag nog eens voor een langere periode naar Londen, dus alle tips zijn welkom!

Volg ons op Instagram en op Facebook 🙂

Comments

comments

Geef een reactie