Hotspots in Montpellier

Ga je naar Montpellier dan is één ding zeker: Je hebt hier genoeg te doen! Montpellier heeft talloze mogelijkheden vanwege de veelzijdigheid van deze studentenstad. We noemen het ook wel, the city of possibilities. We hebben hier wat tips op een rijtje gezet voor een fantastische vakantie.

Beste shopplekken

Wil je graag shoppen dan kun je op diverse plekken terecht. In de binnenstad vind je het winkelcentrum Polygone, leuk voor jong en oud, man en vrouw. Houd je meer van een onoverdekt winkelcentrum? Ga dan naar het Odysseum. Niet alleen bekende winkels als Zara en Pull & Bear zijn hier te vinden, maar ook leuke winkeltjes die wat minder bekend zijn onder het grote publiek.

Stranden van Montpellier

Wil je graag naar het strand, dan is dit ook mogelijk. Vanaf Place de la Comédie is het strand ‘Palavas les Flots’ ongeveer drie kwartier à een uur reizen. Het eerste deel kun je gewoon met de tram, en het laatste deel kun je overstappen op de bus of je kiest er voor om een half uur te gaan wandelen. Bij het strand ligt een leuke Boulevard met een grote hoeveelheid aan tentjes en restaurantjes. Een enkeltje naar het strand kost zo’n 1,50 euro (iets meer als je kiest om het einde met de bus te gaan), dus dat is zeker de moeite waard!

reizen, tips, Montpellier, bezienswaardigheden, strand, vakantie, genieten, zandstrand
Dit is het heerlijke strand bij Montpellier.

Cultuur

Zoek je het tijdens je vakantie liever in de cultuur-sfeer dan zijn gebouwen als Arc de Triomphe en Cathédrale Saint Pièrre niet weg te denken van jouw to do-list. Loop je door de binnenstad van Montpellier, dan kom je ook nog prachtige gebouwen tegen, waar je uren naar kan blijven staren.

Montpellier, Frankrijk, Arc de Triomphe, reizen, vakantie, cultuur

Openbaar vervoer

Ben je van plan om veel te gaan doen in Montpellier, dan zijn er m.b.t. het openbaar vervoer diverse opties. De tram brengt je overal waar mogelijk is naartoe. Koop een 10-ritten kaart, want hier bespaar je veel geld mee t.o.v. telkens een enkele rittenkaart. Ook de bussen zijn goed te gebruiken in Montpellier!

Montpellier, Openbaar vervoer, tram, reizen, vakantie

Uitgaan

Ben je in voor een feestje? Dan zijn er in Montpellier letterlijk talloze opties. Als je goed wilt stappen is de club ‘The Heat’ een echte aanrader. Voor vrouwen is de entree gratis en de cocktails zijn het eerste uur voor vrouwen ook gratis. Goedkoop avondje gegarandeerd! Let wel, het trekt een beetje bijzondere mannen aan. Wil je het wat rustiger aanpakken dan zijn Cargo en Panama zeer goede opties. Drink je liever gewoon een drankje op het terras, ga dan naar Place de la Comédie. Daar zijn voldoende tentjes waar je je ‘s avonds kunt vermaken!

Montpellier, uitgaan, place de la comédie, drinken, feest, feesten, shoppen, montpellier, reizen, vakantie

Let op, Montpellier is en blijft een hele leuke stad, maar een kleine waarschuwing voor de mannen daar is niet ongepast. Houd ‘s avonds en tijdens het stappen je waardevolle spullen goed in de gaten, want sommige mannen hebben grisgrage handen. Ook val je als blonde vrouw goed in de smaak, maar dat laten de mannen niet altijd op een leuke manier merken. Echter, dit mag de pret niet drukken, dus doe vooral wat je leuk vindt. Montpellier is namelijk een geweldige stad!

Comments

comments

Geef een reactie