Goedkoop naar de Malediven

Wil je altijd al naar de Malediven, maar laat je budget dit niet toe? In deze blog geven wij tips hoe je voor een leuke prijs kan genieten van witte stranden, palmbomen en turquoise water. Het is sinds 2009 namelijk toegestaan voor lokale bewoners om kamers te verhuren of een gastenverblijf te openen. Daarvoor was het voor een toerist niet mogelijk om op bewoonde eilanden te komen op de Malediven waardoor je wel naar een resorteiland moest gaan, wat erg duur is. Doordat locals nu zelf kamers mogen verhuren en gasthuizen mogen openen, is het voor toeristen mogelijk om naar de Malediven te gaan voor een leuk bedrag.

img_7210

Eigenlijk zijn er twee manieren om je vakantie op de Malediven te vieren: een pakketreis waarbij vlucht, transfer en hotel zijn geregeld of je gaat op eigen houtje en regelt alles zelf. Dit houdt wel in dat je je vlucht, transfer en verblijf moet regelen. Dit is natuurlijk geen probleem en met deze tips is je vakantie naar de Malediven in een mum van tijd geboekt!

Hoe kom ik er?

Skyscanner.nl is een goede website om “goedkope” tickets te vinden. Niet alleen naar Malé, maar ook naar andere mooie bestemmingen. Je vliegt op Malé International Airport. Vanaf het vliegveld neem je eerst de pont naar het hoofdeiland Malé. De pont vertrekt ieder kwartier en kost minder dan € 1,-. Vervolgens moet je met een taxi naar de haven van Malé. Afhankelijk van welk eiland je wilt bezoeken kost het nog ongeveer 1 tot 5 euro naar je eindbestemming. Dit is een groot verschil met de speedboot die je normaal gesproken naar je eindbestemming brengt. Deze kost ongeveer €300,- (afhankelijk van je eindbestemming).

Waar kan ik overnachten?

Omdat toeristen tegenwoordig bij locals kunnen slapen, kun je heel wat geld besparen op je verblijf. Via Airbnb kun je leuke gastenverblijven vinden voor een leuke prijs (vanaf 20 euro per nacht). Ook op trivago.com en agoda.com kun je terecht voor goedkope overnachtingen op de Malediven.

Waar kan ik eten?

Veel gastenverblijven bieden overnachting inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Dit is aan te raden, omdat er op de eilanden weinig restaurants te vinden zijn. Als je gaat uiteten kost dit meestal niet veel geld. Zo kun je voor €2,- noodles krijgen bij plaatselijke restaurants.

Heb je zelf nog tips? Laat het weten in een reactie!

dscn0330

Comments

comments

Geef een reactie