5 tips voor je vakantie op Kreta

Ga je naar Kreta, dan weet je zeker dat je een goede vakantie tegemoet gaat. Griekenland is sowieso één van mijn favoriete vakantielanden. De mensen zijn ontzettend aardig, de eilanden zijn prachtig, wil je uiteten dan betaal je je niet helemaal scheel. Kortom, als je nog nooit naar Griekenland geweest bent, moet daar snel verandering in komen. Misschien wel op Kreta! Hieronder een aantal tips die van jouw vakantie op Kreta een fantastische vakantie maakt.

Huur een auto

Kreta kent vele mooie plekken die je niet wilt missen. Het eiland heeft een oppervlakte van ruim 8000 m2, dus het is geen slecht idee om een auto te huren. Ik raad aan om drie à vier dagen een auto te huren en een overnachting te nemen in de buurt van Balos Beach.Kreta, auto, huren, vakantie, rondtrekken, hotspots, Griekenland, vakantie

Mooiste stranden

Zoek je de mooiste stranden? Ga dan naar Balos Beach (je moet hier circa €2,- voor betalen omdat het in een natuurpark ligt, maar het is zeer zeker de moeite waard!) Bezoek daarnaast Elafonisi. Een beetje een vergelijkbaar strand als Balos Beach wat betreft de schoonheid, maar zeker niet te vervangen voor Balos Beach! Houd je van palmbomen, ga dan naar Vai beach. Op het uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht over het palmbomenstrand.

Balos Beach, Kreta, vakantie, travel, reizen, vakantie, mooiste stranden, strand, stranden, uitzicht, Griekenland, rondtrekken

Shoppen

Houd je van shoppen en leuke stadjes? Ga dan naar Agios Nikolaos, Heraklion of Chania! Met hun mooie havens, leuke winkeltjes en restaurantjes kunnen deze steden niet achterblijven in jouw vakantieplannen.

 

Spinalonga

Zo’n 54 jaar heeft Spinalonga gediend als Lepraeiland. Met deze interessante geschiedenis die mooi verteld kan worden door een Nederlandse gids, is Spinalonga nu een echte toeristische trekpleister. Kosten hiervoor liggen rond de €40.

Samaria kloof

Op Kreta bevinden zich diverse kloven waarvan de Samaria kloof het meest indrukwekkend is vanwege zijn prachtige rotswanden. De kloof is 16km lang en het bewandelen ervan is pittig, maar zeer de moeite waard!

Kortom, Kreta is een prachtig eiland met veel diversiteit. Vind je het leuk om veel te zien van je vakantiebestemming, huur dan een auto. Zo kun je in drie à vier dagen alle kanten van het eiland zien.

Comments

comments

Geef een reactie