5 tips voor een goed begin van de dag

Ook al zo´n hekel om vroeg uit bed te stappen? De meesten van ons zetten waarschijnlijk hun wekker zo laat mogelijk en slaan hierdoor vaak het ontbijt over, maar of dit verstandig is? Nee natuurlijk niet! Hieronder vinden jullie 5 tips voor een goed ochtendritueel.

  1. Bedenk de avond van te voren al wat je aan gaat trekken

Ik sta ’s ochtends vaak, voornamelijk bij warm weer, minutenlang voor mijn kledingkast als een dood vogeltje voor me uit te staren. Wat trek ik aan? De warmte slaat je al tegemoet wanneer je je raam open doet en het zweet gotst uit je poriën wanneer je je eerste stap uit de douche zet. Als je nou de avond van te voren nadenkt over wat je aan trekt, bespaart dit je hartstikke veel tijd. Kostbare minuten die er net voor kunnen zorgen dat je wallen niet tot aan je knieën zakken, maar zich beperken tot het gebied onder de ogen.

  1. Zet de televisie of een muziekje aan.

Het nieuws, of een opzwepend muziekje kunnen er voor zorgen dat je wakker wordt. Vooral slechte ‘Q, het foute uur-muziek’, kunnen hier aan bijdragen, want laten we wel wezen, wanneer ‘ooooh we’re going to Ibiza’ uit de luidsprekers knalt, kan een playback optreden met een deo bus in je handen niet achter wegen blijven.

  1. Maak een overheerlijk ontbijt

Als ik wakker word met het vooruitzicht op een ontbijtje met vers fruit, ovenbroodjes en een yoghurtje, is het voor mij een stuk makkelijker om uit bed te komen. Nou snappen wij dat niet iedereen daar tijd voor heeft. Gelukkig kan er de avond van te voren veel voorbereid worden!18817814_10213206231856855_1915928374_o

  1. Neem een douche

De meeste mensen nemen de avond van te voren een douche om de ochtend daarna wat vaker te kunnen snoozen. Ik gebruik persoonlijk de snooze-knop nooit. Wanneer de wekker gaat, stap ik meteen uit bed voor een lekkere douche. Voor mij persoonlijk is dit de beste manier om op te staan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gewoon een plens water in je gezicht te gooien! Mocht je moeite hebben met opstaan, zet dan je wekker aan de andere kant van je kamer, zodat je je bed wel uit moet om de wekker uit te zeggen (deze tip komt uit de Donald Duck van 1999).

  1. Gebruik multifunctionele make-up

Het liefst zou ik elke dag zonder make-up naar het werk gaan, omdat het gewoon zo veel gedoe is, maar ik vrees dat ik dan line-recta naar het ziekenhuis wordt gestuurd, omdat ik bleek zie. Vooral in de winter is dit een probleem. Gebruik je creamy lipstick niet alleen als lipstick maar ook als blush. Nivea, en vele andere merken, heeft een BB crème die je huid egaliseert en vlekjes camoufleert. Dagcrème en foundation in één dus! Ook een wenkbrauwpotlood kan zowel als wenkbrauwpotlood, maar ook als oogpotlood gebruikt worden. Als dat niet handig is!

14114647_10210783935860763_1767634196_o

Heb jij nog tips om het ochtendritueel zo kort mogelijk te houden, maar die wel voor een goede start zorgen? Deel ze hieronder met ons!

Comments

comments

Geef een reactie