Mijn 5 grootste treinirritaties

Ik reis elke dag van de week met de trein, en oh, wat heb ik er een hekel aan. Het liefst koop ik a la minute een auto, maar voor mij is het handiger om met de trein naar het werk te gaan. Face the facts zullen we maar zeggen, maar waarom heb ik zo’n hekel aan het reizen met de trein?

  1. Vertragingen

Naar mijn idee is de trein de helft van de trein vertraagd en ondanks dat je weet dat dit het geval kan zijn, is het irritant.

  1. Overstap niet halen

Ken je dat? Je rent voor je leven om de trein te halen en ondertussen irriteer je je mateloos aan iedereen die in de weg staat en niet even een stapje opzij zet? Juist, ik vind het ideaal dat de NS en alle andere maatschappijen de mogelijkheid bieden om met de trein te gaan en dat ze er alles aan doen om de aansluitingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar soms, wellicht door vertraging, wordt het toch een krappe bedoeling. Zo heb ik me eens samen met een vriendin in het zweet gerend om de trein te halen. Net voordat de deuren dicht gingen kon ik nog naar binnen springen, waardoor ik als een soort gouden medaille winnaar van de Olympische Spelen mijn armen van blijdschap en overwinning in de lucht stak. “yesssss, we hebben het gehaald!”, riep ik vol enthousiasme. De verbaasde hoofden van de mensen die in de trein zaten, lieten me twijfelen. Ik keek achterom en daar stond mijn vriendin, achter de gesloten deuren, met een rood aangelopen gezicht van het lachen. De rest van mijn reis hebben we elkaar maar gezelschap gehouden via Whatsapp, terwijl zij op het station zat te wachten op de volgende trein.

  1. Stinkende ruimtes zonder frisse lucht

Oké, misschien heb ik een beetje smetvrees, maar af en toe is het niet te harden in de trein. Vooral als je ’s ochtends, in de spits, in de trein stapt komt er een verschrikkelijke lucht van een veel te grote groep mensen die nog niet gedoucht hebben je tegemoet. Het eerste wat ik doe als ik de trein in kom is raampjes openen. Ben ik de enige die dit doet of zijn er meer die graag wat frisse lucht de trein in verwelkomen?

  1. Mensen die voordat iedereen uitgestapt is de trein in stappen

Het is een beetje een ongeschreven regel dat je eerst mensen de trein uit laat stappen alvorens je zelf in stapt. Het is duidelijk dat niet iedereen deze ongeschreven regel kent, want het komt wel erg vaak voor dat ik mezelf tegen de deur aan moet drukken om niet tegen een instapper aan te hoeven knallen. Please mensen, laten we eerst de mensen laten uitstappen alvorens we instappen, want echt, die trein vertrekt niet eerder als we dit omdraaien.

Reis jij vaak met het openbaar vervoer en erger jij je ook mateloos? Laat hieronder weten waaraan, dan kunnen we het leed misschien een beetje delen 😉

 

 

Comments

comments

Geef een reactie